Dagens Citat 20Mars09

"Tyvärr så är hälften av alla karlar dåliga på att uttrycka sig, och den andra hälften anser inte att det är nödvändigt att prata om sådana saker".
Jennifer Jönsson



Finns det något som heter tänkolism?

Definition av beroende

Att vara beroende av något är att inte kunna sluta med det. Vanligt är att man är beroende av en viss substans, till exempel alkohol, vilket kallas alkoholism. Även nikotin och många illegala droger är beroendeframkallande.

Man kan även vara beroende av att utföra vissa handlingar. En sentida trend är att se många vardagliga företeelser som potentiellt beroendeframkallande. Detta inkluderar TV, sex, mat, motion, Internet och TV-spel. En typ av beroende som är så vanlig och skadlig att den anses vara en psykiatrisk diagnos är spelberoende, då man är beroende av att spela om pengar, till exempel på spelautomater eller nätpoker.

Nära anhöriga till beroende lider också av beroendet. Att tvångsmässigt försöka hålla alkoholisten man har som partner nykter, kallas för att vara medberoende.

Källhänvisning: http://sv.wikipedia.org/wiki/Beroende    2009-03-20

Jag tänker för mycket men det förnekar jag
och om du frågar mig om sanningen så tvekar jag
(Fritt efter Petter)


Excusez-moi

Har fått muntliga & skriftliga klagomål på att uppdtateringen inte är den bästa här på lilla fiffiga bloggen.
Kan bara be SÅ HEMSKT MYCKET OM URSÄKT och säga att det beror på att det varit lite mycket på sistånde, samt att jag har bestämt mig för att detta inte ska bli för mycket "här är mitt liv och ventil - här kommer allt gnäll på en gång"-blogg.
Det är ju faktiskt inte SÅ intressant/upplyftande att läsa andras djupa och invecklade suck-tankar, eller hur?? Och jag visste, att om jag försöker skriva något nu, så kommer allt som stör och gnager bara att rinna ut i fingrarna till tangentbordet och bli ett riktigt gnälligt inlägg.
Av den anledningen skriver jag inget mer här nu! Vill ju inte riskera en infekterad uppdatering!!!

Slänger in en liten kulig historia för att lätta upp stämningen (observera att jag inte tar ansvar för dess innehåll, det var inte jag som hittade på den)

Mona Sahlin var ute och red på en lånad häst. I skogen mötte hon Göran Persson. Hej Mona! Vilken vacker hingst du rider på.. Nej det är ett sto, sa Mona. Nej Mona det är en hingst jag ser ju snorren sa Göran. Mona svarar: Konstigt, jag mötte nyss Fredrik Reinfeldt o han sa "Större fitta på en häst har jag aldrig sett"!!!!!

Kramelikram på er =D


RSS 2.0