Håller alla tummar och tår!

Gummsebumsan!

Lycka till imorgon! Ska hålla andan från fyra tills du skickar messet! Hoppas ju på ett sån´t här : =D

Och alla som läser detta - håll tummarna!



Stor lyckospark hjärtat <3


Är du fortfarande arg? (Förlåt alla kära läsare för att jag inte skrivit på 10 dagar)

Hej du, det var ju ett tag sen
Tiio dagar om man rהknar precis
Och jag tהnkte jag skulle höra av mig
Och skriva att allt är fint

Jag har firat min jul nu
Allting känns rät t så  bra
Jag går och nynnar hela tin'
Och jag har fått en stavmixer i julklapp
Och jag har fått en symaskin
Och är du fortfarande arg?

Pappa var inte på sjukhus
Han klarar sig bra ändå
Men han är inte smalare  nu
Katten har inte fått några ungar
Men om den hade fått någon hade den kunnat heta Sam
Jag lärde mig inte spela munspel
Jag har inte haft tid över
Och הr du fortfarande arg?

Är du fortfarande arg?
Kan du fortfarande läsa mig?
Jag brukade skrika och gråta och spy
Men det fanns da'r
Jag minns dom än
Dom bästa någonsin
är du fortfarande arg?

Jag såg idol-kevin på torp
Jag önskar jag slapp
Men han bara var där
Anna sa hon sett dig på stan
Hon sa du såg glad ut och hade ny frisyr
Hon sa den klädde dig
Och jag, jag sjunger mycket
Specielt i bilen
Och är du fortfarande arg?
Är du fortfarande trött?
Önskar du fortfarande att du aldrig läst min blogg?


Fri tolkning efter "Säkert" - Är du fortfarande arg?

Glad för hans/hennes skull?!

Ser för tillfället på bonde söker fru. En sak som jag tidigare funderat över och som dyker upp i programmet flera gånger är "jag är glad för hans skull" eller  "det viktigaste är att hon är lycklig".

Menar man verkligen det man säger, eller säge man bara så för att det låter bra?
Har mycket svårt att tänka mig att jag skulle vara glad för personen ifrågas skull att den dissat mig för en annan!


Någon som kan ge mig lite klahet?

Ljusning i tunnlar och kliande avklippta hårstrån

Börjar faktiskt att se en ljusning i tunneln nu. I övermorgon börjar lovet! Guuud vad skönt det ska bli!


Mitt schema för den kommande tiden

torsdag: gå i skolan, jobba 15-21,30
fredag: avslutning, förfest och fira av Ella (kommer sakna dig!) krogen
lördag: försöka sälja de sista projektgrejerna
söndag: åka till ullared! Äntligen! Införskaffa de sista julklapparna
måndag: jobba 7-15
tisdag: jobba 7-15, göra julskinka =)
julafton: jobba 7-12, fira julafton hos mormor&morfar sen med pappa hos faster
juldagen: blank dag än så länge
annandag jul: jobba 15-21,30

Okej kanske inte så intressant för er att läsa, men vem har sagt att bloggar är till för läsarna?!


Idag har jag klippt mig förresten! Eller ja, inte vart det jag som klippte, utan Pernilla! inte jättedrastiskt kanske, men kortare i nacken än innan.

Jennifer, det verkar som om peter i bonde söker fru tänker ta ville, då blir ju handära andra över! Han kanske går att omvända!! Haha

Dagens Tack: Till Pernilla för att hon tog sig tid att klippa mig! Och till Robert för att han hämtade mig på esperöd så jag slapp ta bussen och åka vilse. Och till handära på Biltema som lät mig lämna tillbaka en handbromswire fastän det var läääängesen jag köpte den =)
Dagens Fuck: Till alla små hårstrån som ligger och kliar sen klippningen förut.




Tillkännagivelse

Okej allihopa! Spetsa öronen! Vässa pennorna! Nu blir mina nyårslöften officiella!
Fr.om.  2:a Januari gäller följande (1:a finns risk för allmän ohälsa och en pizza och en påse chips kan vara enda räddningen...)

1. Jag ska lägga mig i tid! Sluta sitta uppe och uggla till midnatt. 22.00 skall man vara nedbäddad och färdig om man heter Regina Johansson och är lika morgontrött som hon är...

2. Jag ska ta hand om mina tänder bättre! Flourskölj, mellanrumsborste osv. Är det någon som vet om eltandborste eller vanlig är bäst egentligen? Om två år är det inte gratis att gå till tandläkaren längre =( bäst att rusta sig väl inför dessa tråkiga utgifter..

3. Samma som förra året - inget godis,gott och chips (haha den som pratat med mig på msn idag vet vad jag gjorde förut) UTOM på kalas och högtider! (Detta började skita sig någon gång i somras då jag började missbruka muffins..) men godisar har jag bara ätit ca 5 st i år! Riktigt stolt.
Plus att stegräknaren måste igång igen!

4. Mitt hemliga nyårslöfte... Som jag inte säjjer till nån!

Hjälp mig nu allihopa att hålla dessa löftena genom att påminna mig (jennifer, du brukar ju vara ganska bra på pikar...), och dra med mig på fysiska aktiviteter!!

Tills detta gamla ofräscha år är slut, så ska jag svulla ordentligt! Idag vart det en bounty och vitlökschips med dipp. Så tål ingen kritik innan 2009!

På söndag skall jag till älskade Ullared! (åker med mamma=gratis) Hör av er om ni behöver något! Men pengarna i förväg , jag är ingen bank! ;)

Dagens tack: till mamma för att du bjöd mig på café älva-mat!
Dagens fuck: till alla affärer för att inte smålänningens jul finns NÅGONSTANS!!! (och till mig själv för att jag inte köpte den när jag såg den för 1,5 mån sen...)

p.s: Grattis vännen (eller brukar man säga grattis?)! Happy for you! Du vet vem du är!


Resan eller målet? (Fixhets eller julstämning?)

Idag är det den 15:e december. Om nio dagar är det dagen vi väntat på hela året - julafton.
Det ordet klingar stämning, vänskap, familj, god mat och inte minst -  att ge och få.

När man var liten var resan mot dagen D underbar. Varje dag ett avsnitt av julkalendern, en lucka som skulle öppnas, ett datum som skulle brännas ned på ljusen. Ínför Lucia övade man på lusselelle och goder afton, den 13:e december kom alla föräldrar och tittade på när vi sjöng alla låtar vi lärt oss.
Dagen innan julafton kändes som den längsta dagen på hela året, och inget var så underbart som att vakna på julaftons morgon och veta att man hade allt det mysiga och roliga framför sig.

Ju äldre man blir, så börjar julen också att innebära något annat - att hinna med väldigt mycket på alldeles för kort tid.
Vi ska julstäda, sätta upp allt julpynt, (gjorde jag först i fredags) tända ett ljus varje advent, hitta de perfekta julklapparna till hela jäkla släkten (fast detta tycker jag ändå är väldigt kul), tänka ut hur man ska hinna med hela familjen på julafton (förutom att jobba), skaffa juliga kläder, göra julskinka,risgrynsgröt, skicka julkort (som jag tror jag ska strunta i i år) plus en massa annat.
Dessutom skall man hinna med allt annat, som alla läxor jag skjutit framför mig och som jag inte längre kan blunda för, att jobba dagarna innan jul samt på julafton 7-12.

Jag vet (av erfarenheter sen tidigare år) att ca kvart över tre på julafton (ungefär mitt i husvagnsresan i kalle anka), så kommer jag att komma flåsande in till mormor och morfar, släpa in alla påsar med julkklappar (och säkerligen inse att jag glömt någon hemma) och känna att heregud - var det detta jag har stressat runt för den senaste månaden?
Jag tror, att med all den stress och hysteri vi  utsätter oss för hela december, så bygger vi upp förväntningar som ingen julskinka kan leva upp till.

Nästa år, då ska jag försöka ta det hela med lite mer ro. Börja i tid med julklapparna (det säger jag varje år), inse att det är tanken som räknas, skita i de jobbiga "måstena" jag inte orkar med (som att allt julpynt skall upp första advent), och sätta deadline 22 december. Då skall julförberedelserna vara klara. Det är inte sunt att hysteri-shoppa 23 december, och panikköpa på julaftons förmiddag. Då ska jag sätta mig i bilen halv tre, köra lugnt ut till mormor, i maklig takt bära in julklapparna, och faktiskt hinna höra vad den där arne weise-ersättaren säger innan kalle anka.

Och just det, höll på att glömma!

Dagens tack: till pappa för att han bjöd mig på middag =)
Dagens fuck: till den som bestämde att dygnet bara har 24 timmar..

Kanelsill, rödvinssill och ickeexisterande svenskatal

Ursäkta det plötsliga uppehållet i min tidigare så frekventa uppdatering av bloggen!

Har haft fruktansvärt fullt upp hela helgen.

I fredags: gick i skolan, städade, var på torp, hämtade marknadsgrejer hos pappa och umgicks lite med faster och ingift farbror.

I lördags: gick upp 7, åkte till uddevalla, stod där till ca 15 och försökte sälja grejjer (mest frös vi), köpte lite stass på vero moda, åkte hem, duschade, åkte på julbord  med Roberts jobb (Rodoverken) på liseberg s huvudrestaurang - och det var SUPERGOTT för övrigt. Kan verkligen rekommenderas! Åt t.o.m SILL!!! Som jag egentligen VERKLIGEN inte äter.

Idag: Åter åkt till Uddevalla och stått där, åkt hem och sen inte gjort så mycket mer. Försöker slippa undan svenskatalet imorgon IGEN, har ätit buffalo wings och pommes, ser på wallander.

Hm,  kanske ett litet
Dagens tack: Till alla som köpte våra marknadsgrejer för att stödja den goda saken, och till Inga som födde oss med mackor, muffins och glögg i helgen! Utan dig skulle vi inte överlevt! Och jennifer du förde oss ganska tryggt och säkert fram och tillbaka! 4 av 5 toasters som Emma säger =)

Dagens Fuck: Till mig själv för att jag e så jäkla seg med det där jäkla tal-skrivandet. Fast jag får nya chanser hela tiden. Och kärringen som inte kunde köpa två lotter för 5 kr/st vars vinst skulle gå till Världens Barn och Cancerfonden, bara för att hon tyckte att det var krångligt att antingen komma tillbaka 14.00 eller att lämna sitt telefonnummer måste också få en liten känga. Herregud säger jag bara. Så djupa spår har väl inte finanskrisen gjort i människors privatekonomi att man inte kan dela med sig för den goda saken?!

Hejdå bloggen!
Vi ses i mörrn!


Suspicious minds against Västtrafik

Jaha.

Idag svek västtrafik mig igen. Orsakade en 2 timmar för sen hemkomst. Inte illa pinkat, eller hur?
Minnena är för smärtsamma, berättar kanske detaljerna imorgon när såren läkt lite mer.

Dagens tack går till mina kära vänner som gjorde skoldagen rolig, och till han på SHAD som trots att han var ganska irriterande, ändå tinade upp mig efter mitt misslyckade tågåkningsförsök, innan jag tog till våld för att avreagera mig.

Behöver jag ens säga vem dagens Fuck går till?

Det får nog bli allt för ikväll. Måste lägga mig i tid varje dag, känner mig som en levande död varje morgon. Men snart e de lov!!

Förresten, vågar man ta tåget hem imorgon tror ni? Har tappat förtroendet om man säger så.




Kramelikram


Hjältar & Hjältinnor (och en Saab 900 som heter AGOn)

Hade tänkt skriva en liten summering av min dag nu. Men Jennifer tog musten ur mig med sin "show me your genitials" från youtube. Så jag ska bara skriva en liten dagens tack/dagens fuck (uttalas fack, det rimmar liksom)...

Dagens Fuck går till västtrafik för att de kommit 10-15 minuter försenade för mig 2 ggr idag, vlket har medfört att jag dels kom för sent, dels fick stå och frysa. Dessutom får de ett extra liten fuck p.g.a att jag inte hittade STOP-knappen i bussen när jag skulle plinga vid kvistrum. Jag satt för långt bak för att kunna säga till chaffisen också. Sen när vi redan åkt förbi hållplatsen, såg jag den - typ 1,5 meter längre fram än normalt. Fick gå av på stationen och det kändes som om hela världen rasade.

Dagens Tack går dels till käraste Isabell, som kom med sin fina AGO´n och hämtade mig på torpterminalen imorse när jag missat tåget och var tvungen att ta en försenad buss. Om det inte vore för henne skulle jag ha blivit en halvtimme försenad istället för sju minuter. En riktig hjältinna, som offrade sig och kom försent även hon för min skull. =)
Nu till dagens andra tack: när jag gick av bussen på stationen och kände mig alldeles ensam, övergiven och jäkligt oinspirerad att GÅ hem - då bara stod den där. Röd och fin, glänsande i gatlyktorna. Kid´s golf! Och visst var han snäll och körde mig hem! Kunde inte sluta le på säkert en kvart efter att jag kom hem. STORT tack!
Detta bevisar ju det jag länge trott, att en bil löser nästan alla problem.


Over and out för tillfället, kanske återkommer sedan. Annars imorgon. Ska ta itu med biologiläxan nu!!

                                               


Regina, Nalle Puh och hans vänner

Alla har vi väl våra dagar. Vissa dagar är bra dagar, andra sämre. Ibland är man fnittrig, ibland betraktar man världen med stenansikte.

Jag har kommit på att jag är lite som Nalle Puh ibland. Och som Nasse. Och som Tiger. Och som Ior. Och möjligtvis som Kanin också, men han är ju lite svår att få grepp om. Är han ovanligt irriterad av sig, eller är han helt enkelt  slutkörd pga att han är den enda som är någorlunda normala varelsen i hela serien? (Om någon har en personlighetsanalys av Kanin tillgänglig, får ni gärna skicka den till mig).

Nalle Puh är ser på livet på ett ganska lugnt och frimodigt sätt. Han vet vad som är viktigt i livet (honung), och bryr sig inte om oväsentligheter som växande midjemått och "urvuxna"tröjor.

Nasse är lite mer ängslig till naturen. Ganska livrädd för allting faktiskt. Men eftersom han har sina vänner som stöttar runt omkring, så klarar han sig ganska bra ändå.

Tiger är hoppig, studsig, sprudlande och har väldigt svårt att sitta still. Få personer är så sorglösa som Tiger (och få ställer till med lika mycket problem). Många som misstänker att Tiger missbrukar dopamin och adrenalin. Hur det verkligen är vet ingen, det är ännu ingen som hunnit ikapp honom för att hinna ta ett dopingtest.

Ior verkar lida av ständig serotoninbrist, och om han bara kom till en läkare skulle han förmodligen få lite atidepressivt utskrivet åt sig. Han har väldigt svårt att liksom Puh se det positiva i livet, och känner sig ständigt ganska blues. Hade det inte varit för hans vänner som finns runt honom, hade han förmodligen skrumpnat ihop och återfunnits som ett litet russin i utkanten av sjumilaskogen.

Idag är det en Kanin/Ior-dag. Kanin därför att jag känner mig allmänt rabiat och lättirriterad, Ior därför att jag känner mig ganska nere i skorna. Trött är jag förresten också. Det är väl Ior också? Tur att jag har mina fina vänner om piggar upp mig lite grann. Tack Inga för att du alltid är ett skäl att skratta, tack Jennifer för din dåliga humor som passar mig alldeles utmärkt! Förlåt till eventuella medmänniskor som fått stå ut med mitt kassa humör idag.


Så nu satsar jag på att morgondagen blir en Tiger/Puh-dag. Återkommer imorgon med facit!





Välkommen till min lilla fiffiga blogg!

Nu är jag vansinnig. Jag har skrivit om första blogginlägget TVÅ gånger. Som  dessutom var cirka 1,5 decimeter långt. Vad tror ni händer?! När jag trycker på förhandsgranska, så helt plötsligt försvinner skiten bara!!!

Efter att ha skrikit ut min frustration i ca 5 minuter, bestämde jag mig för att dett måste vara ödet. Det inlägget skulle helt enkelt inte publiceras.

Får väl berätta om varför jag skapade denna blogg en annan gång. För just nu har jag typ lust att slänga ut datorn från fönstret på tredje våningen. (Fast jag bor i en vanlig villa och befinner mig i bottenplan, men ändå).

Jennifer, dina namnförslag "reggishjärnkontor" och "tramsoflamsbyreggi" var väldigt fina, men de räckte tyvärr inte riktigt ända fram. Ett tröstpris kommer på posten.

Jaja, välkommen ännu en gång. Om ni har riktigt tur så kanske det kommer fler inlägg någon gång. Kankse kommer det redan om en timme, kanske om en vecka, eller kanske aldrig någonsin. Frågan är om ens detta inlägget kommer att publicras, eller om lagen om alltings jävlighet skall fortsätta råda.


RSS 2.0